In de pers


http://www.nationaleboekenblog.nl/interviews/‘als-je-geen-stempels-zet-op-alles-heb-je-liefde-voor-de-ander-de-natuur-en-het-leven-zelf’/

http://www.damespraatjes.nl/2014/cynthia-stijger-gepassioneerde-liefde-spanje-en-zielsverwanten

Recensie in Trouw 26-06-2014

Recensie: ‘Aurora’ - Cynthia Stijger Aramburu (2014) / Soraya Schrijft 

"De beschrijvingen van het mysterieuze Galicië zijn zowel voor liefhebbers van Spanje als lezers die onbekend zijn met deze regio als adembenemend te betitelen. Dit debuut is met veel gevoel geschreven en zorgt er dan ook voor dat de lezer sympathie ontwikkelt voor beide hoofdpersonages. Emoties wisselen zich soms razendsnel af en laten de lezer schommelen tussen de verschillende verhaallijnen. Al met al een indrukwekkend debuut met een interessant gekozen thema en setting."  

Interview Algemeen Dagblad 22 juli 2014


Beluister Radio M Utrecht interview van Cynthia Stijger in 'Aan Tafel' vanaf minuut 09:22. 

Recensie Shyama Hopman / Shyama in Boekenland "Cynthia heeft een warme poëtische schrijfstijl, ze gebruikt veel korte zinnen waardoor de woorden echt binnenkomen en de sfeer voelbaar en inlevend wordt. Ze weet de hartstocht en het zuidelijke temperament goed vorm te geven. Hierin is haar Spaanse afkomst herkenbaar. Ook maakt ze veelvuldig gebruik van symboliek, metaforen en diepzinnige teksten en legt daardoor weloverwogen het accent op de juiste plaats, dit zorgt voor het nodige gewicht en verbeeldingskracht. De verhaallijn is zeer verrassend, alles dat je denkt te weten verschuift al lezende en krijgt een andere plek in het geheel." - Shyama Hopman

Recensie Monique Dijkgraaf / Wie schrijft blijft "Wat een schitterend debuut van Cynthia Stijger! In prachtige woorden en zinnen stroomt het verhaal van Vito en Aurora bij de lezer binnen. De anonieme personen uit het begin van het verhaal krijgen een naam op het moment dat zij elkaar na vijftig jaar weer ontmoeten. Alsof zij nu pas weer “zijn”. Door de levendige beschrijvingen blijven de hoofdpersonen, en dan vooral Aurora, ook voor de lezer geen anonieme personages." - Monique Dijkgraaf

Recensie Anja Schüller / Boekenwurm en Pleeg "Ik vond Aurora prachtig. Ik moest gewoon lezen en nog eens lezen in dit hartstochtelijke verhaal. Het heeft mijn hart gestolen. Een absolute aanrader." - Anja Schüller

Bianca Brummelhuis / Drukinkt  "(...) de dialogen tussen Aurora en Victor (...) zijn sowieso al erg geloofwaardig. Ik kon me vaak zomaar voorstellen dat ik naast de twee geliefden zat en meeluisterde met hun gesprekken." - Bianca Brummelhuis 

Interview in Weekkrant De Brug.

Verslag signeersessie bij Boekhandel Kees Visscher in Weekkrant De Brug.

Recensie Wendy Wenning"Een mooie, zuivere schrijfstijl met tot de verbeelding sprekende beschrijvingen en de schrijfster heeft de personages zo neergezet, dat ik niet anders kon dan volledig meeleven met Victor en Aurora. Aurora is een verhaal waar je de tijd voor moet nemen, dit is niet zomaar een tussendoortje. (...) Dit is weer zo’n boek waarvan ik vind dat iedereen die een keer moet lezen."

 

 

kop
***

Uitgeverij de Brouwerij presenteert:

AURORA

Debuutroman van

Cynthia Stijger Aramburu

Nu reeds te bestellen.  Leverbaar vanaf 27 mei 2014

***
Cynthia stijger uitnodiging

Cynthia Stijger Aramburu (1973) groeide als kind van een Nederlandse vader en Spaanse moeder op tussen twee culturen. Haar Galicische grootmoeder prikkelde haar fantasie met verhalen die onbewust de basis legden voor Aurora. Cynthia studeerde Spaanse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht om meer te weten te komen over haar achtergrond en haar identiteit te bepalen. Gefascineerd door de invloed van het verleden op het heden en de verbondenheid tussen mensen, zocht ze naar een manier om aan haar fascinatie uiting te geven. Tijdens een verblijf in de Verenigde Staten ontstond het idee voor een roman in de vorm van een bekentenis van een grootmoeder aan haar kleindochter. Aurora is dat verhaal.

***
Cover AURORA voorkant

Wat als na vijftig jaar de liefde van je leven ineens weer voor je staat? 
Aurora en Victor waren geliefden. Tot het noodlot toesloeg. Vijftig jaar later ontmoeten ze elkaar weer en geven ze hun relatie een nieuwe kans. Maar het verleden heeft een stem en Aurora een geheim. Is hun liefde sterk genoeg om zich los te maken uit de klauwen van het verleden? Verscheurd door heimwee keert de actrice Aurora na een leven in de schijnwerpers terug naar haar geboortegrond. Daar treft ze Victor die altijd naar haar is blijven verlangen. Tegen de achtergrond van het mysterieuze Galicische landschap ontvouwen zich de gebeurtenissen die hen ooit uit elkaar dreven. 
Aurora is een roman over de kracht van verbondenheid tussen twee mensen die overeind proberen te blijven in een maatschappij die hen voorschrijft hoe te leven. Schommelend tussen hoop en vrees, gevoel en verstand, verlangen ze slechts één ding. Elkaar.

Lees recensie

***
Geert Kimpen

“Een imponerend debuut in een gracieuze stijl, meeslepend en hartstochtelijk, een verhaal dat je bij je nekvel grijpt en niet meer loslaat tot de laatste bladzijde.” – Geert Kimpen

Christine Pannebakker

“Heb zo genoten van de karakters en van de mooie vertelstem van Cynthia, ben met dit boek gaan slapen en vroeg weer opgestaan om door te lezen.” – Christine Pannebakker

***

Noot voor de pers en de boekhandel:

Via de mail kunt u een een recensie exemplaar, een interview met de auteur, promotie- en fotomateriaal of meer informatie aanvragen.

Titel: Aurora 
Auteur: Cynthia Stijger Aramburu 
ISBN: 9789078905752 
Aantal pagina's: 192 
Afmeting: 140x215 mm 
Prijs: € 18,95

Wij leveren zowel via het CB als rechtstreeks van de uitgeverij en met de gebruikelijke boekhandelskorting.

Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks 
Henriette Faas 
06-14355433 
info@brainbooks.nl 
www.brainbooks.nl

Bekijk hier onze complete catalogus voorjaar/zomer 2014

kop
facebook twitter